Do 15 aug 2024 20:15  
Ma 26 aug 2024 14:00  
 

  Poll
  8,06
 
  Regie
  Greg Berlanti
 
  Land - Jaar
  VS - 2024
 
  Duur
  132'
 
  Met
  Scarlett Johansson, Channing Tatum, Anna Garcia, Woody Harrelson, Nick Dillenburg, Noah Robbins, Colin Woodell
 

De start van het seizoen is met de film die het in de zomer zowel in de bioscopen als in de filmtheaters erg goed heeft gedaan; de ideale 'crossover' dus. Het verhaal speelt zich af rondom de historische vlucht van de Apollo 11 naar de maan in 1969. Kelly Jones wordt ingehuurd om het imago van de Nasa, de Amerikaanse ruimtevaartorganisatie, op te krikken want in de concurrentie met de Sovjet-Unie gaat het niet zo best. President John F. Kennedy had immers al in 1961 de wens uitgesproken dat binnen afzienbare tijd de eerste Amerikaan een stap op de maan moest zetten.

De samenwerking van Jones en Cole Davis, die de leiding heeft over de maanmissie, verloopt niet best. Als de president verordonneert dat de missie hoe dan ook moet slagen, moet Jones als back-up een in scène gezette maanlanding filmen. Wellicht voer voor de latere complottheorieën?

"En dat je gaandeweg toch verrast met z'n oprecht voelende boodschap over het belang van de waarheid en de nodige emotionele diepgang. Fly me to the moon pretendeert geen historische les te zijn, maar ambieert wel meer te zijn dan een standaard oppervlakkige romantische comedy." (NPO)